Outriders: To απόλυτο game της «παρέας»!

outriders

Outriders: To απόλυτο game της «παρέας»!

Outriders: To απόλυτο game της «παρέας»!

Σε όλους τους gamers αρέσουν τα co-op shooters και ειδικότερα εάν έχουν και μια πινελιά από RPG… τότε τόσο το καλύτερο! Το Outriders που κυκλοφόρησε πρόσφατα αποτελεί το νέο φιλόδοξο 3rd person shooter RPG της People Can Fly και της Square Enix, το οποίο από τις πρώτες κιόλας μέρες της κυκλοφορίας του, κατάφερε να σημειώσει τεράστια επιτυχία σε όλα τα formats που έκανε την εμφάνιση του. Το βασικό συστατικό της επιτυχίας του βέβαια δεν είναι άλλο από το ότι προσφέρει co-op από 1 έως 3 παίκτες, με τους gamers να «λιώνουν» μέχρι… τελικής πτώσεως, σε έναν εκπληκτικό dark sci-fi κόσμο που ονομάζεται Enoch.

Σύμφωνα με το story του παιχνιδιού, στα μέσα του 21ου αιώνα η καταστροφή του περιβάλλοντος και η κλιματική αλλαγή αναγκάζει τις κυβερνήσεις  της Γης ώστε να επεξεργαστούν ένα σχέδιο διαφυγής της ανθρωπότητας από τον πλανήτη μας, που αργοπεθαίνει. Ύστερα από την ανακάλυψη των επιστημόνων ότι ο μακρινός εξωπλανήτης Enoch δύναται να υποστηρίξει τη ζωή, τίθεται σε εφαρμογή ένα τεραστίων διαστάσεων και πρωτόγνωρο σχέδιο για τα δεδομένα της ανθρωπότητας. Δύο μεγάλα διαστημόπλοια (Caravel και Flores) που «στεγάζουν» περισσότερους από 1 εκατομμύριο αποίκους ξεκινούν για το ριψοκίνδυνο ταξίδι που θα διαρκέσει 83 ολόκληρα χρόνια! Στην πορεία, μόνο το ένα εξ’ αυτών καταφέρνει να εισέλθει στην ατμόσφαιρα του Enoch και οι πρώτοι άνθρωποί που πατούν στην επιφάνεια του μυστηριώδους αυτού πλανήτη είναι οι Outriders, ένα ειδικό σώμα στρατιωτών που ουσιαστικά αναλαμβάνει να εξερευνήσει την περιοχή της προσεδάφισης και να προετοιμάσει το έδαφος για την εγκατάσταση και ανάπτυξη της γήινης αποικίας. Δυστυχώς όμως, η ανακάλυψη του Anomaly, μίας περίεργης και θανατηφόρας ενέργειας, αναγκάζει τους Outriders στο να απαιτήσουν από τους υπευθύνους της αποστολής να διακόψουν άμεσα τη διαδικασία εποικισμού. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η απάντηση είναι αρνητική και τότε ξεσπά ένας καταστροφικός πόλεμος ανάμεσα στους Outriders και στις δυνάμεις ασφαλείας που υποστηρίζονται από τις κυβερνήσεις της Γης. Στη τελική μάχη αφανίζονται σχεδόν όλοι Outriders… όλοι εκτός από έναν… τον ήρωα που την τύχη του αναλαμβάνουν οι gamers!

To storytelling είναι εκπληκτικό, με τους developers να έχουν δημιουργήσει ένα εντυπωσιακά ζωντανό κόσμο, εξαιρετικά πλούσιο σε διαφορετικά τοπία, εξωγήινα τέρατα, αλλόκοτα μυστήρια αλλά και πολλές… παγίδες. Συνδυάζοντας gunfights που κόβουν την ανάσα, υπερδυνάμεις και στοιχεία από role-playing, το Outriders είναι σίγουρα ένα game που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο. Ειδικότερα, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της People Can Fly είναι ότι ο παίκτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από 4 διαθέσιμα classes, δημιουργώντας έτσι έναν ήρωα που να είναι απόλυτα προσαρμοσμένος στο στυλ παιχνιδιού του. Εκτός από τα παραπάνω, οι δημιουργοί του, έχουν προσθέσει τη δυνατότητα των upgrades των όπλων σας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης, ενώ παράλληλα δεν θα μπορούσε να λείπει και η συγκέντρωση άπειρου loot από εσάς και τους συμπαίκτες σας.

Το Outriders, αν και μπορεί να παιχτεί solo, το πιο διασκεδαστικό κομμάτι του δεν είναι άλλο από τη δυνατότητα για co-op (και ο κυριότερος λόγος που χιλιάδες gamers «πίνουν νερό» στο όνομα του).

Μάλιστα, δεν θα ήταν υπερβολή να το χαρακτηρίσουμε ως το απόλυτο game «της παρέας», καθώς πρόκειται να σας χαρίσει άπειρες διασκεδαστικές στιγμές, τόσο σε εσάς όσο και στους φίλους σας. Δείτε το!  

Share this post