Back 4 Blood: O «πνευματικός διάδοχος» των Left 4 Dead έρχεται τον Ιούνιο του 2021!

Back 4 Blood: O «πνευματικός διάδοχος» των Left 4 Dead έρχεται τον Ιούνιο του 2021!

Tα δύο Left 4 Dead της Valve συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο πετυχημένα και διασκεδαστικά survival horror shooters όλων των εποχών. Το concept τους απλό, καθώς 4 επιζώντες καλούνται να συνεργαστούν και να επιβιώσουν από τις επιδρομές των αιμοσταγών zombies, βρίσκοντας ασφαλές καταφύγιο. Με εντυπωσιακό co-op gameplay, τρομερό A.I. και καταιγιστική FPS δράση, παρόλο που έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το release των προαναφερθέντων τίτλων, ωστόσο ακόμη και σήμερα οι gamers πίνουν νερό στο όνομα τους. Το Back 4 Blood όχι απλά δανείζεται πολλά στοιχεία από τους εμβληματικούς τίτλους της Valve, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως ο «πνευματικός διάδοχος» τους!

Σύμφωνα με το story του Back 4 Blood της Turtle Rock (που είχε αναπτύξει από κοινού τα L4D με την Valve), η ανθρωπότητα κινδυνεύει από αφανισμό, καθώς οι Ridden (άνθρωποι που πλέον έχουν μεταμορφωθεί σε zombies, εξαιτίας ενός θανατηφόρου παράσιτου) απειλούν να εξολοθρεύσουν και την τελευταία ικμάδα πολιτισμού. Και εδώ η κεντρική ιδέα αφορά στην επιβίωση σας απέναντι στις ορδές των zombies, όμως σε σύγκριση με τα Left 4 Dead αρκετοί μηχανισμοί του gameplay έχουν εκμοντερνιστεί. Αν και η συνεργασία ανάμεσα στην ομάδα είναι το… παν, παρόλα αυτά κάθε μέλος του team των survivors έχει και κάποιο συγκεκριμένο task. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στο νέο δημιούργημα της Turtle Rock δεν υπάρχει η έννοια της class, καθώς κατά τη διάρκεια ενός gaming session οι παίκτες μπορούν να οικειοποιηθούν διαφορετικούς ρόλους (ανάλογα με τον «χαμό» που επικρατεί στο πεδίο της μάχης και τις ανάγκες της ομάδας τους). Παράλληλα, μια σημαντική διαφορά στο gameplay σε σύγκριση με τα Left 4 Dead, είναι ότι εισάγεται ο μηχανισμός των modifier cards, ειδικών καρτών που επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τα special skills των κυνηγών των zombies. 

To παιχνίδι θα διαθέτει τρία διαφορετικά modes: Cooperative Story Campaign, Competitive Multiplayer και Extreme Replayability. Από αυτά, το πιο πρωτότυπο θα είναι το card-based Extreme Replayability, όπου ένας παίκτης θα αναλαμβάνει το ρόλο του Game Director και θα επιχειρεί να εμποδίσει τους «κυνηγούς» των zombies, θέτοντας εμπόδια στο δρόμο τους, με παγίδες αλλά και επικίνδυνα bosses. Το Back 4 Blood εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά με το development του (τώρα βρίσκεται σε φάση closed alpha), αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Ιουνίου για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S και δεν σας κρύβουμε ότι ανυπομονούμε!  

Share this post